Pastís de plàtan


Qualsevol dia el faré canviant la fruita i potser també canviant els melindros industrials del super per pa de pagès o pa de pessic fet a casa. NO hi tinc la ma trencada amb els pastíssos, el pa de pessic o el coc fins ara no pujen com toca. Però aquesta mena de pudding ja té la mida abans d'enfornar. La recepta adaptada en mides, de la cuinera del "Sal i Pebre" del carrer Pere IV, a tocar de Roc Boronat és aquesta que explico tot seguit.

-Melindros per cobrir el fons, el mig i el capdamunt d'un motlle rectangular
-De 3/4 a un pot de llet evaporada
-5 ous
-Sucre 125 grams
- Caramel líquit

Un cop barrejats els ous amb la llet i el sucre, es van alternant pisos de melindros i plàtan que reguen amb la barreja descrita fins a omplir el motlle. Com més madurs els plàtans millor.
Es cou al bany maria de 45 a 60 minuts amb el forn a 180º. Punxar el pastís i comprovar que l'estri utilitzat ens surt eixut, abans de retirar del forn. Amb caramel líquit al fons resulta notablement més gustós.

Fàcil, i bo, almenys pels de casa que no parem de menjar-lo per postres, per esmorzar i e qualsevol moment que s'hi passa pel davant fins que no en queda cap bocí. El proper repte dolç seran les Magdalenes. Farem proves...

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Els bunyols de vent

Crema de moresc

La nostra carbassa i els bunyols (II)