Pastís de plàtan


Qualsevol dia el faré canviant la fruita i potser també canviant els melindros industrials del super per pa de pagès o pa de pessic fet a casa. NO hi tinc la ma trencada amb els pastíssos, el pa de pessic o el coc fins ara no pujen com toca. Però aquesta mena de pudding ja té la mida abans d'enfornar. La recepta adaptada en mides, de la cuinera del "Sal i Pebre" del carrer Pere IV, a tocar de Roc Boronat és aquesta que explico tot seguit.

-Melindros per cobrir el fons, el mig i el capdamunt d'un motlle rectangular
-De 3/4 a un pot de llet evaporada
-5 ous
-Sucre 125 grams
- Caramel líquit

Un cop barrejats els ous amb la llet i el sucre, es van alternant pisos de melindros i plàtan que reguen amb la barreja descrita fins a omplir el motlle. Com més madurs els plàtans millor.
Es cou al bany maria de 45 a 60 minuts amb el forn a 180º. Punxar el pastís i comprovar que l'estri utilitzat ens surt eixut, abans de retirar del forn. Amb caramel líquit al fons resulta notablement més gustós.

Fàcil, i bo, almenys pels de casa que no parem de menjar-lo per postres, per esmorzar i e qualsevol moment que s'hi passa pel davant fins que no en queda cap bocí. El proper repte dolç seran les Magdalenes. Farem proves...

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Vi i homenatge a Benet XVI

Els bunyols de vent