Quasi un metre de LLUÇ farcit a la brasa


Els precursors : el rap a la brasa i l’esplèndid lluç farcit al forn de la Festa Major de les Gunyoles. A més de les tomaques de colló de frare amb anxoves, del foie mi-cuit amb sal, el caneló amb beixamel de trompetes.... faríem rap a la brasa.


Esperant el torn, a la Plaça del Mercat de Tarragona, per comprar rap, algú va demanar, talment com si fos a la subhasta, qui volia el lluç o se l’emportaven a una altra parada del mercat. I l’Oriol, davant de l’espectacular peix, va exclamar “jo mateix” sense pensar-s’ho gaire. I jo que quan el peix arribà a Vilabella, arrufo el nas i exclamo, que això no es pot posat a la brasa: “un lluç a qui se li acut, es desfarà tot”.

La veritat és que era espectacular i uns minuts després mans a l’obra: a dins, havent-li tret l’espina de dalt a baix, hi va cabre un quilo de gambes de les grosses, pelades i passades un minut per la paella. A més, un bon tou de ceba sofregida i confitada i el suc dels caps de les gambes que també van passar per la paella. Per lligar-lo van caldre quatre mans i ja està, preparat per la brasa. La il•lusió de fer-lo i delicadesa al tombar-lo que hi va posar l’Oriol el van fer el plat fort del vespre...
Això, a falta de la Salseta del Poble Sec, aquest va ser el plat fort i l'element innovador del sopar de Festa Major d'aquest any, Vilabella 2012.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Crema de moresc

Els bunyols de vent

La nostra carbassa i els bunyols (II)