Crema de sant Josep i amb safata ovalada

Fa uns quants dies, a la nostra taula, un convidat va fer aquesta exclamació. Reclamava aquest recipient que semblava com si només restés en el seu record i que havia estat substituït per tota mena de recipients de formes diverses.
Davant tal elogi no me’n vaig saber estar de llegir el text que ara transcric:
UNA PLATA DE CREMA CREMADA CATALANA
(postre de llet)

“El postre de més popularitat a Catalunya és la crema. No existeix poble ni poblet en què en celebrar-se alguna festa no figuri a la taula una gran plata de crema, feta a casa o encarregada a alguna pastisseria, predilecta del públic, famosa per la seva bona crema, especialment per Sant Josep.
Un gran nombre de famílies se la fan a casa, encarregant-se’n la cuinera o bé la senyora, puig l’essencial és que no manqui la crema, la qual esperen amb delit tots els nens , constituint també un present ben agradós per a les persones majors. Mancant aquest postre, del qual ara explicarem la recepta, semblaria un dinar coix o poc català.”
 Ignasi Domènech. La Teca.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Els bunyols de vent

Crema de moresc

La nostra carbassa i els bunyols (II)