Merenga. Plat d'aprofitament

Després de la crema queden les clares i hem provat de fer merengues. La recepta una mica a ull, perquè les clares, en teníem dotze, estaven totes barrejades en un pot. I el sucre glaç el que quedava, potser uns 250gr. Ara un cop fetes i menjades i reüllat algun blog sembla que serien força adients les següents proporcions: 5 clares, 250 gr de sucre (ha anat molt bé el sucre llustre com recomana el Jaume Fàbrega), mitja cullereta de sal i una mica de suc de llimona. Aquests dos últims ingredients no els hi varem posar.


Tot plegat ben batut a punt de neu fort, i tant fort com devia batre l’Oriol, jo no me n’he sortit mai tant bé. I al forn baix gairebé una hora.


La merenga de l'Oriol
 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Els bunyols de vent

Crema de moresc

La nostra carbassa i els bunyols (II)