La nostra carbassa i els bunyols (II)
Entre els bunyols de vent i els de carbassa. I ho dic AIXÍ perquè malgrat les receptes de bunyols de carbassa que són abundants, he fet servir les proporcions dels bunyols de vent* substituint l'aigua per una quantitat més o menys equivalent de carabassa cuita al forn i trinxada i una mica més de farina per espessir ja m'ha semblat que hi faltava consistència. La nostra carbassa era extremadament madura, tova i ha fet molta aigua.
Com en els de vent he barrejat en una olleta al foc la carbassa trinxada la resta d'ingredients, excepte la farina que es tira tota alhora un cop fora del foc fins a formar la bola. I després els tres ous un per un fins que es lliguen a la massa seguint el mateix ritual dels bunyols de vent.
I aquí els tenim, per la quaresma, l'endemà de les Falles, tradicionals de València on són tant típics com a quí la crema per Sant Josep.
*la carbassa substituint l’aigua (1/4 de litre), la sal (1/2 cullereta), el sucre
(1/2 cullereta), la mantega (75 gr.), la farina tota alhora (almenys 200 gr.)
i els ous (tres).
Comentaris
Petons i gràcies per participar, de nou!;)
Mercè
Mercè